Nieuws

Leeuwtjescriterium 07 AVKH (OB) op zaterdag 27 juli in Brugge

Wegens onbeschikbaarheid van de piste in Knokke gaat deze wedstrijd door in Brugge.

Info en inschrijven op atletiek.nu

 

Trainingen kangoeroe tot miniem in de periode 14 juli - 4 augustus

In deze periode zijn er voor deze categorieën geen trainingen op woensdagavond en op zaterdag morgen. Op woensdag 7 augustus is er wel training voor pupillen en miniemen. Op zaterdag 10 augustus is er de wedstijd voor het Leeuwtjescriterium in Beernem en dus is er geen training.

BK hamerslingeren in Brugge op zo 14 juli.

Emile Bauters nam deel aan het hamerslingeren bij de beloften. Hij slingerde de kogel van 7,26 kg 41m59 ver en werd daarmee 7de.

Riemse hardloopnacht op zaterdag 13 juli.

Amsélie Van de Sanda nam deel aan het speerwerpen en werd er 2de met 33m19.

Leeuwtjescriterium 06 (OB) in Beernem - zaterdag 22 juni 2024

87 deelnemers 's morgens voor de kangoeroes en benjamins; 128 's namiddags voor de pupillen en miniemen. Bij de miniemen meisjes werd het maximum toegelaten bereikt met 40 meisjes.

BK Masters in Beveren - za 22 en zo 23 juni 2024

Op het BK masters was er goud voor Roland Somers M75 in speer met 26m30, voor Alexander Diaz Rodriguez M45 op 5000 meter in 15"10"32 en voor Veronique Tanghe W55 op 800 meter in 2'42"78. Veronique won ook brons op 200 meter in 31"09.

 

 

BINNENKORT

OVER ONZE CLUB

De atletiekvereniging Olympic Brugge is ontstaan in 1934. Het was de sportieveling Louis Carlier, die samen met enkele vrienden de club stichtte. Op 15 februari van dat jaar kreeg de nieuwe vereniging bij de KBAB het stamnummer 15. Als kleuren koos men rood en blauw.

De eerste voorzitter van het vijfkoppige bestuur was Etiennne Decraecke die deze functie 30 jaar bekleedde.

In 1936 sloot Julien Saelens zich aan bij de club. Deze spurter werd het boegbeeld op de snelheidsnummers en het is naar hem dat het latere Bloso (nu Sport Vlaanderen) stadion werd genoemd. Ook de jaarlijkse meeting op 1 mei, die zijn oorsprong vindt in de vroegere "dag der kampioenen" die op de Klokke doorging, werd naar hem genoemd.

De club kende door de jaren heen verschillende hoogtepunten:

  • Vanaf 1943 werd 20 jaar lang de "doortocht van Brugge" georganiseerd, dit was een aflossingswedstrijd met internationaal karakter.
  • In 1977 vond het WK voor veteranen plaats met 1700 deelnemers uit 26 verschillende landen.

Ook de Guldensporenmarathon tussen Kortrijk en Brugge telde meerdere malen als VAL kampioenschap, waaronder het Belgisch kampioenschap voor veteranen in 1991 en het Belgisch kampioenschap in 1992.

Door de geschiedenis had Olympic Brugge vele topatleten waaronder de voorvermelde Julien Saelens, spurter Frank Verhelst die nu zijn kennis doorgeeft aan de jongeren, Anne-Marie Danneels die zowel op de piste als in het veld bij de besten hoorde alsook Peter Daenens die furore maakte op de steeple en meer recent nog Sven Pieters die in 1996 deelnam aan de Olympische Spelen in Atlanta, alsook Alessandro Van de Sande die als meerkamper deelnam aan EK en WK bij de junioren.

Toch blijft een van de hoofddoelen van de club het opleiden en begeleiden van de jeugd. Het zijn immers deze jonge atleten die in de toekomst voor de successen zullen zorgen!

 

 

© website powered by Twizzit.com