Olympic Brugge VZW

19.10.2014 De laatste loodjes

Vanaf volgende week beginnen we officieel aan het nieuwe atletiekseizoen met de CrossCup Relays in Gent, maar toch werd er door de jeugd al eens geoefend in de Torhoutse velden. De voorbije week mochten we nog 2 provinciale SVS kampioenen in OB-kringen ontvangen. De speer werd nog een keer gehanteerd in Sint Niklaas. In de Nederlandse hoofdstad vonden we tussen de 12197 deelnemers aan de marathon een debuterend OB-truitje terug, maar ook in de Brugse Urban Trail stonden heel wat OB-deelnemers aan de start.

 

Lees meer: 19.10.2014 De laatste loodjes

 

15.09.14 Nieuw seizoen

De aansluitingsfiches voor het nieuwe seizoen worden vanaf heden systematisch verdeeld op het secretariaat. Heb je ze nog niet ontvangen, informeer dan even op het secretariaat tijdens één van de volgende trainingen.

Als je aansluiting volledig in orde is, zijn ook de nieuwe borstnummers beschikbaar in het secretariaat

Bestelling Sweater

Inschrijving Ledenfeest

 

12.10.2014 Provinciaal record

Slechts 2 atleten kwamen het voorbije weekend in actie. Master Carolus Moens trok naar Eeklo voor de werpersmeeting. Het was echter Jarne Duchateau die vriend en vijand verbaasde door op het einde van het seizoen zijn eigen provinciaal record bij de juniores en AC nog eens aan te scherpen. Hij trok hiervoor naar het Franse Vineuil in de Loire-streek. Met zijn worp van 74m21 neemt Jarne nu ook de 5e plaats op de wereldjaarranglijsten in.

Lees meer: 12.10.2014 Provinciaal record

   

05.10.14 Masters aan de macht

Het waren de OB-masters die dit weekend alle aandacht naar zich toe trokken. Sommigen gingen hiervoor amper de provinciegrenzen over en gingen aan de slag in Eekloo, anderen trokken dan net ietsje verder de wijde wereld in waardoor de OB-kleuren ook in Lissabon (Protugal) te bewonderen waren. Afgelopen woensdag waren de jongsten aan de slag in de scholencross in Oedelem, en net zoals bij de voorbije scholenveldlopen, was ook OB hier weer goed vertegenwoordigd, op en naast het podium.

 

Lees meer: 05.10.14 Masters aan de macht

 

27.09.14 BK jeugd - PK + KvV masters

Op het officieus Belgisch kampioenschap voor de jeugd in Nijvel veroverde Arthur Daenens zilver op de 1000m. Lander Vannieuwenburg werd 3de bij hockeybal. Tijdens het PK en KvV voor masters waren Eric en Leopold De Rocker en Carolus Moens goed voor 12 medailles: 11 keer goud en 1 keer zilver!

Lees meer: 27.09.14 BK jeugd - PK + KvV masters

   

22.09.14 Fin de saison

Het voorbije weekend was voor velen de afsluiter van hun pisteseizoen. Deze afsluiter werd voor sommigen een teleurstelling, maar toch sneuvelden ook nu nog een aantal persoonlijke records, en mochten we zelfs nog een clubrecord aanpassen in de tabellen. Ondertussen werd woensdag reeds gestart met het veldloopseizoen, want traditioneel beginnen de scholenveldlopen reeds in de maand september. De OB-atleten scoorden met maar liefst 11 overwinningen en minstens evenveel podiumplaatsen, ook hier heel goed.

Lees meer: 22.09.14 Fin de saison

 

14.09.14 BK jun-bel + IPM + BK AMH

Op het Vlaams kampioenschap voor masters, de Belgische aflossingstitels en het BK hamerslingeren na, zijn alle medailles van het seizoen 2013-2014 verdeeld. Het voorbije weekend konden 3 OB-atleten nog een Belgische titel binnenhalen. Ook 2 Belgische records sneuvelden nog. Daarnaast zijn een bronzen medaille en een derde plaats voor de Westvlaamse ploeg (met 7 OB-atleten) in de interprovinciale match een mooie afsluiter van het seizoen.

 

Lees meer: 14.09.14 BK jun-bel + IPM + BK AMH

   

08.09.14 Weekendoverzicht

Het seizoen kabbelt stilaan naar zijn einde toe, maar toch waren er ook dit weekend nog nationale medailles te verdelen en mochten we vrijdagavond genieten van het jaarlijkse hoogtepunt van de Belgische atletiek, ditmaal ook met de OB-kleuren in het voorprogramma. In Dilbeek pakte OB de eindoverwinning in de VAL Jongerentrofee mee naar Brugge. Een aantal atleten profiteerden er ook van om nog enkele persoonlijke records scherper te stellen, en een keer zot doen op het einde van het seizoen kon er natuurlijk ook nog bij.

 

Lees meer: 08.09.14 Weekendoverzicht

 

01.09.14 Einde vakantie

In Oordegem halen zowel Bethlehem Tielens (speer) als Alessandro Van de Sande (400mH) de zilveren medaille binnen op de Belgische kampioenschappen voor cadetten en scholieren. Ondertussn werd in Brugge zowel door de jeugd als door de masters gestreden om de podiumplaatsen in de finale van het Craft Leeuwtjescriterium en de eerste memorial Mieltje Pauwels. Uitschieters daar waren de 2 Belgische rec ords bij de anders validen voor Serge Van Belle (discus en kogel), maar ook de overwinningen en de podiumplaatsen van onze jeugd mochten gezien zijn.

Lees meer: 01.09.14 Einde vakantie

   

Pagina 1 van 43