Olympic Brugge VZW

16.11.14 Cross Deinze

De regen van de voorbije dagen zorgde voor het eerste modderparcours van het jonge veldloopseizoen. Op de sterk bezette wedstrijd in Deinze kwamen 22 OB-atleten in actie. Het waren cadet Emmerson Vandevoorde (8e) en scholiere Judith Debaere (9e) die een top tien plaats konden bemachtigen op Vlaanderens grootste veldloop met maar liefst 1556 deelnemers.

Lees meer: 16.11.14 Cross Deinze

 

09.11.14 Cross Maria-Aalter

Het lijkt er almaar meer op dat we dit jaar de herfst en de winter laten voor wat het is, en meteen overstappen naar de lente. We trokken met 33 OB'ers terug onder een stralend (lente-)zonnetje naar de cross in Aalter. Het was benjamin Norman Cormenier die als enige het podium op mocht afgelopen zondag, maar we noteerden daarnaast wel nog 9 top tien noteringen in de verschillende categorieën.

 

Lees meer: 09.11.14 Cross Maria-Aalter

 

02.11.14 Jongerencross Waregem

Afgelopen zondag vond al voor de 57e maal de Jongerencross in Waregem plaats. 21 OB'ers grepen deze kans om hun nieuwe borstnummer voor het seizoen 2014-2015 op te spelden. De cadetten jongens maakten indruk door het volledige podium te bezetten, maar ook bij de andere reeksen werden mooie ereplaatsen behaald.

 

Lees meer: 02.11.14 Jongerencross Waregem

   

Winterkalender 2014-2015

Neem deel aan de tweede OB-Crosscup tijdens het komende veldloopseizoen

 

Kalender

Reglement

 

15.09.14 Nieuw seizoen

De aansluitingsfiches voor het nieuwe seizoen worden vanaf heden systematisch verdeeld op het secretariaat. Heb je ze nog niet ontvangen, informeer dan even op het secretariaat tijdens één van de volgende trainingen.

Als je aansluiting volledig in orde is, zijn ook de nieuwe borstnummers beschikbaar in het secretariaat

Bestelling Sweater

Inschrijving Ledenfeest

   

27.10.14 Het eerste schot

Zondag was het eindelijk zo ver. Omstreeks 11u klonk het eerste startschot van het nieuwe atletiekseizoen 2014-2015. Op de Blaarmeersen in Gent startte ook dit nieuwe atletiekseizoen met de Lotto CrossCup relays die ondertussen aan hun 33e jaargang toe zijn. Eenmaal per jaar lopen de atleten in ploeg in het veld, en dat zorgt traditioneel voor de nodige drukte en chaos op en rond de Blaarmeersen. Olympic Brugge trok met maar liefst 17 ploegen richting Gent waar de cadetten jongens net naast het podium vielen.

 

Lees meer: 27.10.14 Het eerste schot

 

19.10.2014 De laatste loodjes

Vanaf volgende week beginnen we officieel aan het nieuwe atletiekseizoen met de CrossCup Relays in Gent, maar toch werd er door de jeugd al eens geoefend in de Torhoutse velden. De voorbije week mochten we nog 2 provinciale SVS kampioenen in OB-kringen ontvangen. De speer werd nog een keer gehanteerd in Sint Niklaas. In de Nederlandse hoofdstad vonden we tussen de 12197 deelnemers aan de marathon een debuterend OB-truitje terug, maar ook in de Brugse Urban Trail stonden heel wat OB-deelnemers aan de start.

 

Lees meer: 19.10.2014 De laatste loodjes

   

12.10.2014 Provinciaal record

Slechts 2 atleten kwamen het voorbije weekend in actie. Master Carolus Moens trok naar Eeklo voor de werpersmeeting. Het was echter Jarne Duchateau die vriend en vijand verbaasde door op het einde van het seizoen zijn eigen provinciaal record bij de juniores en AC nog eens aan te scherpen. Hij trok hiervoor naar het Franse Vineuil in de Loire-streek. Met zijn worp van 74m21 neemt Jarne nu ook de 5e plaats op de wereldjaarranglijsten in.

Lees meer: 12.10.2014 Provinciaal record

 

05.10.14 Masters aan de macht

Het waren de OB-masters die dit weekend alle aandacht naar zich toe trokken. Sommigen gingen hiervoor amper de provinciegrenzen over en gingen aan de slag in Eekloo, anderen trokken dan net ietsje verder de wijde wereld in waardoor de OB-kleuren ook in Lissabon (Protugal) te bewonderen waren. Afgelopen woensdag waren de jongsten aan de slag in de scholencross in Oedelem, en net zoals bij de voorbije scholenveldlopen, was ook OB hier weer goed vertegenwoordigd, op en naast het podium.

 

Lees meer: 05.10.14 Masters aan de macht

   

Pagina 1 van 44