Nieuws

15.10.17 Belgisch record marathon

Elf OB-atleten stonden aan de start van de (halve) marathon in Brugge, één van hen kon beslag leggen op het Belgisch record !! Op de oefencross in Torhout vonden ook heel wat atleten de weg naar het podium, we mochten zelfs een volledig OB gekleurd podium noteren.

We vonden zeven atleten terug aan de start van de eerste Great Bruges marathon. De mytische marathon uitlopen is natuurlijk voor iedere atleet een prachtige prestatie, maar gisteren sprong er toch één prestatie bovenuit. Het was Serge Van Belle die vanuit zijn wheeler het Belgisch record in zijn classificatie (T57 : atleten met amputatie van beide bovenbenen) het Belgisch record op de marathon kon neerzetten in 3u20'09''. Daarmee was hij ook de snelste atleet van de OB-ers die aan de start stonden. De procedure is ook opgestart om de prestatie van Serge te erkennen als Europees en wereldrecord, maar daar moeten we nog wachten op de eventuele homologatie door IAAF en Paralympics. Laurent Bucquoye nam de taak van haas op zich voor een tijd van 3u25 maar kwam uiteindelijk over de finish na 3u20'59''. Beryl Otieno eindigde bij de dames in 3u45'18'' en Sandra Van den Berghe kwam over de meet na 4u11'00''. Ultralopers Thierry De Block (4u00'04'') en Kristof De Block (4u14'23'') zagen de marathon als een extra trainiing. Loewis Kinget bepaalde als haas van de latere winnaar (Alexander Diaz Rodriguez) 20 km lang het tempo aan een gemiddelde snelheid van 3'25'' per kilometer. Op de halve marathon konden debutanten Laurence Opsomer (1y49''06) an Amber Ballegeer (2u01'06'') hun eerste 21,1 km tot een goed einde brengen. Ook sterke prestaties bij de heren op de halve marathon : Nico Viaene eindigde op de vierde plaats in 1u13'48'', Rory Johnson werd zesde in 1u16'47''

Zondagmorgen stond in Torhout een oefenveldloop op het programma. Jorun De Keyser debuteerde bij de benjamins meisjes met een derde plaats. Bij de miniemen meisjes was het allemaal OB dat de klok sloeg : Soetkin Van Tieghem was de beste, Jutta De Keyser werd tweede en Jana Kinyannjui eindigde als derdeAaron Van Lersberghe was dan weer de beste bij de cadetten heren, bij de dames werd Stien Van Tieghem tweede, gevolgd door Jente De Keyser op de derde plaats. Er stond ook nog een estafetteloop op het programma. Deze werd gelopen over alle categorieën heen, zodat onze jeugdige atleten moesten opboksen tegen een aantal ouderen, maar toch slaagden ze er in om met 2 ploegen in de top vijf te eindigen. Meer nog, Jutta De Keyser samen met Soetkin en Stien Van Tieghem stonden zelfs op het podium op de derde plaats. De tweede ploeg met Jana Kinyannjui, Jente De Keyser en Shanaya Schollaert eindigden als vijfde.

In Sint-Niklaas kwam Jolien Desnyder nog in actie in het discuswerpen (25m53) en het speerwerpen (30m49).