Nieuws

05.02.18 PK of BK

Op het BK meerkampen indoor in Gent sneuvelt opnieuw een clubrecord. Tijdens het PK veldlopen in Beernem pakt OB 3 gouden, 2 zilveren en 2 bronzen medailles.

 

 

Op het BK meerkampen indoor in Gent verbetert Jarne De Keyser het clubrecord op de zeskamp bij de cadetten heren. Hij kwam uit op een puntentotaal van 2734 en werd daarmee tiende in de wedstrijd. Met 4 persoonlijke records op de verschillende onderdelen werkte Jarne dus een degelijke meerkamp af. De prestaties zagen er als volgt uit : verspringen 5m12, kogelstoten 9m40 (pr), 60m horden 10''15 (pr), hoogspringen 1m60 (pr), polsstok 3m10 en 1000m 3'15''47 (pr).

55 OB-atleten namen deel aan het provinciaal kampioenschap veldlopen in Beernem. De OB atleten mochten huiswaarts keren met 3 gouden, 2 zilveren en 2 bronzen medailles, maar ook een resem top tien plaatsen werden behaald. Bij de benjamins meisjes al meteen 3 top tien plaatsen : Alexia Vermeersch werd zevende bij de eerstejaars, Julie Dewulf eindigde als vierde bij de tweedejaars terwijl Floor Delaere zevende werd. Mauro Dumery mocht als eerste het podium op om zijn zilveren medaille bij de eerstejaars benjamins in ontvangst te nemen. Emile Gnimassou was de primus bij de tweedejaars en ontving hiervoor de gouden medaille. Briek Tanghe werd vierde in dezelfde reeks. Bij de pupillen meisjes maakt Shanaya Schiollaert haar favorietenrol ook waar en pakte overtuigend goud. Jade Cuvelier eindigde op de vijfde plaats. Julien Gnimassou miste net het podium bij de pupillen jongens en kwam dus als vierde over de streep. Ook bij de miniemen meisjes was het de favoriete die met de overwinning aan de haal ging. Die rol was weggelegd voor Lotte Minnebo. Stien Van Tieghem pakte zilver bij de eerstejaars cadetten, Jente De Keyser werd 10e in dezelfde leeftijdscategorie. Bij de tweedejaars werd Amber Ryckier zesde en Jietse Andries zevende. Ebbe Vanneste verloor de sprint om de tweede plaats en mocht dus zo de bronzen medaille om de nek hangen bij de heren. Briek Wildemeersch maakte de top tien volledig. Eva Logghe kreeg de bronzen medaille toegereikt na haar derde plaats bij de masters dames. Beryl Otieno kwam als zevende master over de streep. Tot slot was ook de zevende plaats  weggelegd voor Olivier Bonte bij de juniores.