Nieuws

18.03.18 De laatste stuiptrekkingen

Met 85 trokken onze jeugdatleten naar de VAL jeugddag in de Gentse topsporthal. Dankzij de vele vrijwillige begeleiders beleefden ze opnieuw een leuke dag met heel wat atletiek-speel-plezier. In de laatste stuiptrekking van het indoorseizoen sneuvelden ook nog eens 2 clubrecords. En we mochten ook nog een vierde plaats noteren op het BK veldlopen voor masters. Op naar het zomerseizoen !!

 

Twee bussen moesten ingelegd worden om onze jeugdatleten samen met hun begeleiders tot op de VAL jeugddag te brengen in de Gentse topsporthal. Het werd opnieuw een superleuke dag vol met atletiekplezier in spelvorm, maar toch ook met een vleugje competitie. De kers op de taart was er toch wel toen iedereen ook nog eens met wereldster Philip Milanov op de foto mocht.

Op sportief vlak stonden afgelopen weekend de laatste stuiptrekkingen van het winterseizoen op het programma. Twee OB-atleten kwamen nog in actie en gaven ook nog eens hun visitekaartje af. In de indoorhal in Heusden-Zolder maakte Jade Cuvelier nog eens indruk door 2 clubrecords gevoelig scherper te zetten. Op de 60mH verbeterde Jade haar eigen clubrecord van 11''27 naar 11''10, daarmee komt ze ook op de 8e plaats van de Belgische jaarranglijst te staan. In het verspringen maakte ze zo mogelijk nog meer indruk door zich te verbeteren van 4m24 tot 4m43. Hiermee komt ze op de tweede plaats in de jaarranglijsten en presteert ze zelfs beter dan de nummer 1 bij de jongens. Het veldloopseizoen wordt traditioneel afgesloten met het Belgisch kampioenschap voor de masters. Eva Logghe presteerde sterk, maar miste net het podium en moest dus vrede nemen met de vierde plaats.

17.03.18 Indoor Heusden

  • Jade Cuvelier (pup) : 60m-9''26, 60mH-11''10 (clubrecord), ver-4m43 (clubrecord)

18.03.18 BK veldlopen Gesves

  • Eva Logghe (W35) : 4/10