Nieuws

09.07.18 Strandloop - BK AC

9 podiumplaatsen op de strandloop in Zeebrugge. Twee echte en 1 fictieve gouden medaille op het BK Alle Categorieën in Brussel.

De strandloop in Zeebrugge had uiteraard te lijden onder de aantrekkingskracht van de Rode Duivels. Toch kwamen er nog meer dan 200 atleten opdagen voor de vier afstanden. Bij de kids run over 700m ging de overwinning algemeen naar Ruth Bukasa Ntunu die zelfs alle jongens achter zich wist te houden. Op de 2.5 km ging de overwinning naar David Maréchal die het bij de heren haalde voor Maxime Verhelst. Bij de dames was Laurence Opsomer de beste voor Jade Cuvelier. Op de 5 km maakte Rory Johnson indruk door anderhalve minuut bonus te pakken op de tweede van het deelnemersveld. Bij de dames was het Shanaya Schollaert die op het hoogste schavotje mocht plaatsnemen. Amber Ryckier vergezelde haar op het podium op de tweede plaats. Op de 10 km was er de derde plaats voor Beryl Otieno bij de dames.

De volledige uitslag van de Strandloop vind je hier terug https://www.star-tracking.be/Ranking/RankingList?eventID=374

Op het Belgisch kampioenschap Alle Categorieën in het Koning Boudewijnstadion veroverde Serge Van Belle twee gouden medailles in de categorie T57 (zittende werpers). In het kogelstoten haalde hij 8m34, de discus kon hij 24m30 ver gooien. Minder goed verging het Hanne De Baene die haar openingshoogte van 3m60 in het polsstokspringen niet kon overschrijden. Er stond ook nog een ludiek nummer geprogrammeerd tijdens dit Belgisch kampioenschap : 100m voor clubmascottes. Het was Loekie de leeuw, clubmascotte van OB, die hier de overwinning kon wegkapen en zich dus de snelste clubmascotte van het land mag noemen.

 

06-07.07.18 BK AC Brussel

  • Hanne De Baene (sen) : polsstok-GP
  • Serge Van Belle (AMH T57) : kogel-8m34 (GOUD), discus-24m30 (GOUD)
  • Loekie (clubmascotte) : 100m-13''96