Strandloop Zeebrugge Vrijdag 7 juli 2017 19u30

De Strandloop Zeebrugge ondergaat in 2017 enkele drastische wijzigingen : de atletiekverenigingen Olympic Brugge en Sodibrug slaan de handen in elkaar om de organisatie tot een goed einde te brengen. Beide atletiekverenigingen kunnen verder blijven rekenen op de logistieke ondersteuning van de verschillende diensten van Stad Brugge en Sportdienst Brugge. Het loopevenement wordt terug de openingsmanche van het Loopcriterium van de Kust.

"De Saint Georges’ Day-wandeling, één van de toeristische troeven van Zeebrugge, wordt zowel in de vijf- als de tienkilometerloop aangedaan. Iedere deelnemer loopt dus eigenlijk een stukje in zee”, zeggen Frank Verhelst en Joeri Devuyst, voorzitters van de beide atletiekvereningngen. Verder is het een primeur in de Brugse sportwereld dat de organisatie in handen komt van verschillende verenigingen. De voorbereidende vergaderingen verlopen alvast op een contructieve manier waardoor we het volste vertrouwen hebben in een goede afloop van deze samenwerking.

De start- en finishlijn werden terug getrokken op de Zeedijk in de omgeving van het Badengebouw. Die kinderen tot 12 jaar kunnen hun loopschoenen aantrekken voor de jeugdloop van +/- 700m, die om 19.30 uur de Strandloop voorafgaat. Om 20 uur wordt de start gegeven van de 5 km en 10 km  Het volledige parcours bekijk je HIER

De Strandloop Zeebrugge opent ook dit jaar terug het Delhaize Loopcriterium van de Kust. “Waar de Strandloop vroeger steevast op de derde donderdag van juli werd georganiseerd, vindt ze dit jaar plaats op vrijdag 7 juli”, zegt voorzitter Frank Verhelst. “Niet enkel is ze daarmee de opener van het Kustcriterium. Het is ook een leuke manier om de zomervakantie in te zetten.”

De Strandloop Zeebrugge is een organisatie van de atletiekverenigingen Olympic Brugge en Sodibrug in samenwerking met Sportdienst Brugge en Sportraad Brugge.

De deelnameprijs werd vastgelegd op 7€, bij voorinschrijving betaalt u slechts 5€, deelname aan de KidsRun is gratis. Er is bevoorrading voorzien, zowel tijdens als na de wedstrijd, De eindtijd wordt via de recupereerbare (en dus ecologische) veterchip electronisch geregistreerd. Er is de mogelijkheid tot douchen na de wedstrijd en een bewaakte vestiaire is voorzien in het Badengebouw. Iedere deelnemer ontvangt trouwens een leuk aandenken, en er is een tombola na afloop van de wedstrijd voor alle deelnemers

 

Voorinschrijvingen : Via de website loopkalender.be

Ter plaatse inschrijven vanaf 18u ter hoogte van het Badengebouw op de Zeedijk in Zeebrugge (daginschrijving 7€)