MENU
Eventkalender

https://olympicbrugge.be/storage/media/page/13fe9d84310e77f13a6d184dbf1232f3/Veldloopkalender2019-2020.pdfNa de Crosscup relays van vorig weekend mochten de veldlopers voor het eerst individueel aan de bak.

Zaterdag stond de eerste individuele veldloop in Zwijnaarde op het programma waar we meteen 2 OB overwinningen mochten noteren. Shanaya Schollaert was de beste bij de miniemen meisjes, Eva Logghe won het bij de masters dames. Stein Vynck moest vrede nemen met de ondankbare vierde plaats bij de seniores heren. Op de korte cross tenslotte eindigde Paul De Zutter op de tiende plaats.

Zondag trokken we dan naar Waregem voor de Jongerencross waar er alweer mooie prestaties en spannende wedstrijden te noteren vielen. Janne Knockaert liep haar eerste officiele veldloop en eindigde meteen op een mooie elfde plaats bij de eerstejaars benjamins meisjes. Bij de jongens kon Lander Delaere beslag leggen op de vijfde plaats, Juul Broos eindigde als negende en Niels Laforce werd 21e. Ook bij de pupillen een top vijf plaats voor Karla Karnisauska, Alexia Vermeersch werd negende en Jorun De Keyser eindigde als twaalfde. Bij de tweedejaars werd Julie De Wulf 11e en Floor Delaere 15e.Kas Schildermans werd negende bij de eerstejaars jongens en Emile Gnimassou zorgde bij de tweedejaars pupillen voor het eerste podium van de dag met een derde plaats. Bij de miniemen meisjes stond er al weer geen maat op Shanaya Schollaert die overtuigend de overwinning binnen haalde. In dezelfde wedstrijd werden Ella De Craemer en Noor Segers respectievelijk 11e en 13e. Bij de eerstejaars jongens kwam Viktor Vermeersch als 18e over de streep, terwijl Julien Gnimassou 6e werd bij de tweedejaars. Op naar de cadetten dames waar Jutta De Keyser 19e werd. De spannendste wedstrijd van de dag werd gelopen bij de scholieren dames waar Amber Van Maele in de laatste ronde een achterstand van 100 meter dicht liep, maar dan helaas de sprint voor de overwinning verloor. Amber Ryckier werd zesde en Jente De Keyser eindigde als 15e. Aaron Van Lersberghe maakte zijn rentree in de veldloop na 2 seizoenen zonder en deed dit met een 8e plaats. Trainingsmakker Jasper Becu eindigde als 12e. Bij de masters dames werd Joke Meire achtste, bij de heren eindigde Bart Maene net naast het podium met een vierde plaats, Guy Delaere werd 15e.

Tussenstand OB Crosscup : Jeugd - AC - Reglement - Kalender

Tenslotte trekken we ook nog naar New York waar Beryl Otieno de marathon liep. Beryl eindigde in een tijd van 3u16'58''. Met deze tijd kon ze tussen de duizenden deelnemers beslag leggen op de 29e plaats in haar leeftijdscategorie.