MENU
Eventkalender

Het was Olympic Brugge boven op de Crosscup in Mol. 4 atleten maakten de verre verplaatsing naar de provincie Antwerpen en boekten daar een ongekend succes. Het begon al bij de miniemen waar Shanaya Schollaert beslag legde op de vierde plaats. Ze verloor nipt de sprint om het podium. Podium zat er wel in voor leeftijdsgenoot Remi Dejonckheere. Hij finishte als derde en mocht de bronzen plak in ontvangst nemen. Bij de scholieren heren moesten Wout Louagie en Ebbe Vanneset de leiderstrui in de tussenstand van de Crosscup verdedigen. Ebbe Vanneste had nog te veel last van een verkoudheid en eindigde als 20e. Wout Louagie nam echter van in het begin de strijdbijl op en kampte met een atleet van Merksem. Het werd de ganse wedstrijd haasje over en om beurten namen de ene atleet enkele tientallen meter voorsprong op de andere. Op 200m van de finish kon Wout toch terug de aansluiting maken en dan won hij ook nog eens de millimetersprint, beide atleten werden in dezelfde tijd genoteerd. Missie geslaagd dus voor Wout die de leiderstrui nu nog wat steviger rond de schouders heeft hangen.

Ook in Aalter stond een veldloop op het programma waar een aantal atleten aan de start verschenen. Lander Delaere werd negende bij de benjamins. Hederik Van Hulle debuteerde met een twintigste plaats. Eveneens een negende plaats voor Karla Karnisauska bij de eerstejaars pupillen meisjes. Floor Delaere werd 13e bij de tweedejaars. Soetkin Van Tieghem werd 33e bij de cadetten dames. Bij de scholieren dames zorgde Stien Van Tieghem voor het eerste OB-podium van de dag. Stien werd tweede in haar leeftijdscategorie. Laurence Opsomer werd 21e bij de seniores. De kers op de taart werd gezet door Stein Vynck die de overwinning pakte bij de seniors heren. De vernieuwde aanpak bij de afstandslopers werpt duidelijk zijn vruchten af. Proficiat aan allen.

Op Wapenstilstand ging Shanaya Schollaert aan de slag in Mechelen waar ze de cross bij de miniemen op haar naam schreef.

Tussenstand OB Crosscriterium : Jeugd - AC

Laurent Bucquoye trok naar Athene voor de marathon. Hij finishte in een mooie 3u15'41''