Het doel van het OB cross criterium is de deelname aan veldlopen te promoten. Deelname aan veldlopen is een belangrijke pion in het opbouwen van de basisconditie richting het zomerseizoen, ongeacht de beoefende discipline(s).

Op iedere veldloop waaraan je deelneemt krijg je steeds punten voor de deelname. Sommige wedstrijden krijg je meer punten afhankelijk van het niveau van de wedstrijd en of er al dan niet wedstrijdbegeleiding voorzien is. Naast de punten voor deelname krijg je uiteraard ook punten afhankelijk van de resultaten die je neerzet.

De , het volledige en de met de speciale wedstrijden kan je via deze knoppen raadplegen. Alle veldlopen in Vlaanderen kan je steeds terugvinden via www.atletiek.nu waar je ook voor iedere wedstrijd verplicht vooraf dient in te schrijven !! (handleiding voor het inschrijven vind je HIER terug)

Op het einde van het veldloopseizoen (maart) worden alle deelnemers gehuldigd tijdens ons jaarlijkse pizzafestijn. Mooie naturaprijzen zijn hier te verdienen.